Monday, April 04, 2011

Jom berdebat ! [Korea lebih best daripada Jepun]

Assalamualaikum semua dan salam satu Malaysia . Saya mmg suka berdebat . Itu hari , saya berdebat ngan kwn saya psl ' Korea lebih best drpd Jepun ' . Entah camne , kwn saya tu main tipu dan saya pun kalah ngan diorang . Grr . Saya x puas hati , sbb tulah saya tulis entri nih . Jgn terkejut sbb saya akan memprthnkan Jepang ! Jom la berdebat ngan saya kalau sudi ! (atau lebih tpt lagi , bertelingkah ngan saya !) Ngeee . First nak ingatkan . Jgn la nangis kalau kalah nanti ....

NOTA : Jangan lah gadoh2 ok ? Kita main ni just for fun . Malaysia still no. 1 kan ? :D Kalau korg klh , korg kena janji ngan sy klik semua iklan di blog ni . (kidding , tp kalau boleh lagi best kot..hehe..)
Let's begin !

Jepun la lagi best ! Jepun adalah slh 1 negara paling maju di dunia . Korea lak langsung x de dlm list . Mcm2 teknologi ada di Jepun . Ada jugak produk kluaran Jepun yg menjd kegilaan org2 Malaysia serta seluruh negara seperti DOMO - kun . Tipulah kalau korang x prnh dgr DOMO-kun . Bnyk gak org Korea yg pakai produk kluaran Jepun tp Jepun langsung x pkai yg Korea punya .

Jepun lagi best dr Korea sbb org Jepun kreatif walaupun otk cam blue sket . Rata2 org di seluruh dunia semua sebok nak tiru rancangan tv kat Jepun . Bang2 boom , wakenabeb dan bolos adalh slh 1 rncngn yg diciplak dr Jepun .

Korg tgk lah kan....bnyk artis dr Korea sibuk nak jadi artis kat Jepun . Org Jepun x de pun yg gtl nak jadi artis kat negara diorang . Pastu , org Korea semua sibuk nak bljr bhs Jepun tp org Jepun mana ada bljr bahasa Korea . Ni membuktikan , org Korea x kan boleh berjaya sprti skrg tanpa adanya Jepun .

Kalau korg ckp industri muzik Korea lebih baik dr Jepun , jgn hrplah . Saya tahu.........mmg la skrg ni Korea tgh top . Semua golongan tua & muda dh pun terkena virus K . X kiralah shbt manapun virus K , VK ttp x leh lupuskn langsung peminat JPOP dan JROCK di seluruh dunia . Walau apa pun , korg tgk artis Korea tu dr segi apa ? Muka hensem ? Lagu best ? Haish , camnilah ...
Kenapa Jepun x top :
1-Syarikat rkman kat Jepun x ske mempromotekan artis . Maksudnya , org lain akn ssh untuk download lagu Jepun , tgk video kat Utube & mcm2 lagi walaupun artis tu amt popular .
2-Mamat Jepun x hensem .
3-X bnyk org Jepun yg guna auto tuned dlm lagu .
4-X pandai menari .


Kenapa Jepun lebih bagus dr Korea :
1-Dpt kumpul ber-juta2 peminat walaupun artis x dipromotekan .
2-Org Jepun x mementingkan rupa tetapi mementingkn bkt dlm seni muzik .
3-Org Jepun guna 100% original voice . Walaupun nyanyi live , suara diorang ttp sdp . Korea bnyk guna auto tuned untuk tutp suara diorang yg x sdp . Sbb tu la bila korg dgr Korea nyanyi live , suara diorang dgr cam hancus kan ? (x semua la kot...rasanya...)
4-Org Jpn reti menari tp cara diorang menari adalah tarian yg HYPERACTIVE . Org Korea menari KREATIF . Menari ngan hyperactive amat memerlukan tng yg bnyk drpd menari kreatif . Wlau apa pun , ketika org Jepun menari hyperactive , diorang ttp dpt control suara tapi Org Korea x leh . Sbb tu la ketika sdg menyanyi , org yg menyanyi tu x kan menari .

Last sekali...peminat Korea meminati Korea mmg lngsung tak hengat dunia ! Hahahaha !

p/s : Anonymous komen tlh diaktifkan . Jomlah main , jomlah main ~ :)
Reactions:

4 comments:

  1. best betoi artis jrock ni...kpop mna best

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. x pandai menari?ko x knl hey say jump x hensem ko x knl yamapi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenal ler...=..=
      maksud aku, pada pandangan org, laki jpop x jambu mcm kpop, jadi x hensemlah. bab menari lak, diorang selalu tgk band yang menari tak sync contoh cam AKB..diorang x tengok lagi e-girls, EXILE menari cemana. pfft.

      Delete

 
biz.