Monday, April 11, 2011

Iklan mana lagi best ?

Assalamualaikum . Mungkin ramai blogger baru cam saya kat luar sana u tertanya - tanya ? Syarikat pengiklanan mana yg lagi best ha ?

Nuffnang ?

Innity ?

Mangga Ad ?

Heartbeat ?

ChurpChurp ?

Says ?

Advertlets ?


Disebabkan saya tak tahu mana yg lagi best , saya pun guna lah semua nama2 yg kat atas tadi . Humm..saya nak share pendapat dan sedikit review saya setelah menggunakan kesemua syarikat pengiklanan ni. (sy x tamak ! Just nak cuba je ...hihi)
Nota : Klik imej untuk directly ke webpage diorang .
Nuffnang . Pilihan saya dan kebanyakan blogger . Memang yang terbaeekkk..tapi , memerlukan banyak kesabaran . Kebanyakan blogger baru mesti fed up sbb dah setahun earning masih RM0.00 ! Sy pun x tahu sgt sebenarnya apa rahsia tentang nuffnang ni . Dgr citer , ada blogger yg dpt earning RM10 000 sebulan . Cis ! X yah kerja tu ! (earning sy baru 50 sen dlm ms 5 bulan...pastu , dgn bangganya sy mengaku...status glitterati sy tlh ditarik ! -____-) Nak tahu status glitterati tu apa , kepentingannya & mcm mana boleh dptkan/ditarik , korg leh cari kat mr.google . Mcm2 ada kat sana .

Hmm...innity . Kalau trafik korg x bnyk , jgn mimpilah boleh daftar kat innity ni . :( Innity hanya untuk blogger otai okeyh ? Haha . Dulu2 sy prnh daftar gak tp kena reject sbb trafik x bnyk . Hehehehe...tapi , Ben Ashaari ckp , lumayan gak innity ni . Sampai sekarang sy masih menyimpan hasrat nak daftar innity suatu hari nanti !

Sy baru je nak cuba mangga ad ni . Sebelum ni x prnh dgr pun . Korg cubalah try pastu bagitau lah sy apa yg menarik tntg mangga ad nih :D

Dup , dup ! Dup , dup ! Heartbeat ! Woot . RM0.04 per unique click . RM2 kalau org tu klik iklan korg dan sign up ke heartbeat . Kira best la tu . :D >>Tutorial sign up di Heartbeat<<

Aipp ! Ni bkn twitter . Churp2 ni sy rasa dia adik beradik ngan nuff2 kot . Sbbnya , kalau korg sign up nuff ngan churp2 guna emel yg sama , korg leh sign in ke-dua2nya sekali dgn sekali sign in je . Best gak churp2 ni . First , korg boleh pilih campaign mana yg korg rasa syiok . Lps korg dh pilih , nanti diorang ada bagi link . Korg letaklah link tu kat blog korg . X kisahlah cammana sekalipun . Kalau x fhm , baca kat blog ni jelah --> EwanRani . Tapi ingat...korg kena rajin2 lah tukar kempen baru kalau kempen lama tu dh expired .

Sama gak ngan churp2 . Pssst . Sepanjang bln 4 ni , diorang ada buat birthday giveaway sempena anniversary diorang . BEST BEBBBB . Ada satu kempen tu , korg leh dpt RM0.20 PER CLICK . ^^ Maklumat lanjut , baca ni..>>Rembat duit dan hadiah<<

 
Hmm...sy pun x tahu advertlets ni berfungsi cammana . X de lak blogger lain buat review psl ni . Pe2 pun , hari2 sy rajin bukak advertlets sy ni . Sbbnya , advertlets sng dpt duit tetapi , sikit je . Dlm 1 - 3 sen je yg sy dpt dlm sehari . Mmg......sy dpt earning TIAP2 hari . X tahulah kenapa . Mls nak cari maklumat . (1 - 3 sen sehari ? Boleh sampai 10 ribu sebulan ke ? -___-) Bagi blogger baru cam sy , earning dpt tiap2 hari walaupun 1 sen , tetap buat hati sy ber-bunga2~

p/s : Review sy ni mmg x cukup pun tapi korg suka ads yg mana ?
Reactions:

3 comments:

  1. so, which one you use? all of it. nice 'review but quite lacking. regardless, its hard to configure myself in your blog. i mean the directory...

    ReplyDelete
  2. @1m_run Did you mean which one is the nuff , mangga ad , hearbeat and so on ?

    Actually , I've already removed most of the ads . When there are too much ads in my blog , it may caused my blog to reload so long . That's why I removed it and only keep the ads that give me some interest . So as you can see in my blog , there is heartbeat ads below my header , nuffnang , advertlets and says on my sidebar . :D

    -sy x terer english sgt lah..hahaha..

    ReplyDelete

 
biz.