Saturday, March 19, 2011

Pasal internet lagi...

Assalamualaikum ! Seperti yang semua dah maklum.Sekarang ni, ramai orang yang tak puas hati ngan TM.Kelembapan internet semakin menjadi - jadi.Lembap lagi daripada sini nak sampai ke Pluto ! Lembap ! Lembap ! Lembap ! Lembap ! Lembap ! Lembap ! Argh !!!!! KEBOOOM !

Haish,siapa internet dia lembap ? Sila angkat kedua - dua kaki anda.Hu....takpelah.Turunkan balik.Bapak busuk gila  nak mati.Korang ni lepaskan gas ke apa ? Bzz...bzz...berbalik ke saluran asal.Majoriti korang semuanya internet lembap.Tapi,saya lain pulak citernya.Rumahku langsung tak ada internet lohh ! Sedih gilo . 

Seriusli,saya pun tak tahu kenapa.Tetiba je weih.Start daripada hari Rabu lagi.Bila check - check balik,tak ada masalah pun ngan streamyx saya tu.Semua lampu termasuk DSL nyala je (kecuali lampu internet).Wayar semua,gerenti tak ada satu pun yang tak cucuk.Apa masalahnya ? Ada tak sesape....yang sama kapal ngan saya ? Korang tahu tak kenapa ? Kerja TM gak ke ni ?Main potong - potong internet orang lak.Bil,kitorang bayar je.

Bila dah tiba perkara camni.....saya dah tak ada cara lain lagi selain menggunakan broadband yang korang selalu benci tu.Ops...korang panggil berukband kan ? Hmm.Tak sangka.Saya ter-suka pulak guna broadband nih. :D

Kalau korang,mana yang korang lebih rela ? Internet lembap atau internet langsung tak ada ? Hmm...kalau saya,saya lebih rela internet lembap ! Ho,ho !

p/s : Tolong jawab pertanyaan saya kat atas tadi.Kenapa tak ada internet ? Kena potong ngan TM ke ?
Reactions:

2 comments:

  1. kat tempat aku pun takde internet..maybe sebab peristiwa kat jepun kot

    ReplyDelete
  2. @Faris Adli Habis , kau online guna apa ? Beruk jugak ? Hehe ...

    ReplyDelete

 
biz.