Tuesday, March 08, 2011

Sign up dan letak iklan HEARTBEAT !

Assalamualaikum ! Korang tahu tak heartbeat tu apa ? Hmm...heartbeat ni lebih kurang cam syarikat pengiklanan la . Ala , macam nuffnang tu . *wink - wink* Biar saya ceritakan serba sedikit pasal heartbeat ni .

Sekali unique visitor klik , korang akan dapat RM0.04 . Tapi kalau orang tu klik banner kita dan terus sign up , kita akan dapat RM2 ! Ha , ha . Best tak , best tak ? Ok la tu . RM2 , siapa yang nak bagi kan ?  Usaha dan tawakal je la kita ye kalau nak dapat duit lebih . Tiada jalan mudah untuk kaya . Hehe . Jadi mari kita tengok cam mana nak sign up .



1.First , klik banner kat bawah ni dan korang akan terus redirect ke laman webnya .



2.Klik ikon hearbeat .



3.Create account dan isilah segala - gala maklumat yang mereka minta .



4.Dah siap isi , tekan Agree .


5.Lepas dah sign up , tekan Join HB ! Affiliates yang ada kat atas tu .


6.Klik Online Application dan isi semua maklumat .


7.Isi maklumat blog korang dan cara pembayaran...


8.Klik My HB ! Affiliates


9.Klik get a code


10.Copy kod yang mana satu korang nak .


11.Last step , korang just perlu :
     i-Log in blogger
     ii-Design
     iii-Add a gadget
     iv-HTML/Javascript dan pastekan kod

p/s : Terima kasih kepada blog bulan purnama kerana telah memperkenalkan kepada saya tentang heartbeat !

Reactions:

0 comments:

Post a Comment

 
biz.