Thursday, February 24, 2011

Display kan link blog

Assalamualaikum . Saya tak tahu nak meletakkan tajuk yang lebih tepat bagi entri ni . Asalkan nama dah hampir - hampir sama itupun sudah memadai . Tapi , saya rasa ramai yang tahu apa yang saya cuba nak bagitau .

Baiklah . Mungkin ramai yang dilanda masalah cam ni . Dulu - dulu pun saya pernah mengalaminya juga .

Link blog korang tak display ?


Mungkin ia akan memberi masalah besar bagi korang . Menyusahkan sebab orang lain tak boleh view blog korang sebab link tak display . So , bagi korang - korang yang pernah terjumpa follower korang camni , korang jangan risau , ini bukan blogger punya masalah atau pun komputer . Ini adalah masalah orang tu sendiri . (faham tak apa yang saya cakap ni ? Maaf sebab saya tak pandai menyusun ayat . :P)

Okay lah . Kalau follower blog korang link blog dia tak ada , cuma ada 2 sebab je . First , sebab orang tu tak ada blog tapi  follow guna account lain ; Yahoo , AIM dan sebagainya (tapi saya tak berapa pasti...). Second , sebab diorang tak letak link la !

Bagi sebab yang nombor 2 tu , korang kenalah letak link . Takpe , saya akan ajar korang .

First , kalau korang dah follow blog orang lain , korang just kena tekan butang follow tu lagi sekali . Lepas tu , nanti ada keluar cam gambar kat bawah ni . Nampak tak yang ' Options ' tu ? Tekan option pastu ' Edit settings ' . Tapi kalau korang belum follow blog orang lain , sebelum nak follow tu , pastikan korang tekan ' More options ' terlebih dahulu .

And then , tekan add links . 
Pastu benda ni pun akan keluar . So , isi la link dan nama blog korang kat situ .
Korang akan dapat camni.....
Tada !

p/s : Kalau entri ni membantu korang , tolong like atau komen ye ! Boleh la saya tahu nanti samada tips ni berguna atau tak . Huhu....


Reactions:

4 comments:

  1. nice entry.. penah gak buat entri pasal masalah nie..

    http://bloggiebiey.blogspot.com/2011/02/kemana-hilangnya-link-mereka.html

    ReplyDelete
  2. @Biey Dengan tips ni , harap saya dapat membantu semua . ^^

    ReplyDelete
  3. aliya thanxx..!!
    aq pown x taw sblm nie..!!

    ReplyDelete

 
biz.