Friday, February 11, 2011

Dunia nak kiamat?





UPDATE

Hehe...memandangkan hari ini hari Jumaat,saya nak bersyarah sikit.Ala...sikit je bukannya banyak pun.Sebenarnya,saya nak share-share ngan korang rasa tak sedap hati saya selama ni.Mana la tahu kan,korang pun ada terpikir cam saya pikir  ni ke...:/

Okay!

Korang rasa,betul tak dunia ni nak kiamat pada tahun 2012?Apa pendapat korang?
Pada pendapat saya,saya rasa mungkin jugak.Tapi saya bukan percaya kepada ramalan puak-puak amenda la tu...saya cuma percaya kepada saintis tu je.Diorang mengkaji...jadi diorang tahulah apa yang akan berlaku kat ruang angkasa tu kan?



Katanya,21/12/12 (bukan hari Jumaat :P Hari Jumaat!),akan berlaku pelanggaran astroid kat ruang angkasa tu.Jadi,diorang cakap itulah 'hari kiamat'.Well,saya percaya pada saintis tu....SIKIT je tau!Tak banyak!Ada relevan jugak.

Tapi bila saya pikir-pikir balik...kalau hari kiamat,sepatutnya,satu alam semesta ni yang akan musnah!Bukannya Bumi je!Semakin tak relevan,omputih tu kata,kita leh survive dengan berhijrah ke planet lain :P.Lalalala....itu saya tak percaya...alam semesta ni musnah!Nak lari ke mana lagi dong!

Apa-apa pun,kita kenalah bersiap sedia erk.Saya rasa cam tak sedap hati la nak tiba tahun 2012 tu.Bukannya apa.....cuma bila saya perhatikan keadaan sekeliling,ternyata dunia ni memang tersangatlah nak kiamat!Mengikut pemerhatian saya,tahun lepas(or tahun apa ntah),banyak orang ternama dah meninggal dunia ye tak?Yasmin Ahmad,Michael Jackson....err dan banyak lagi la!Korang cari la sendiri!Dan saya rasa,tahun lepas telah berlalu dengan tterrrrsaaangattt la cepat!Kawan-kawan saya pun rasa camtu gak.Saya rasa saya ni masih lagi di tingkatan 1.Lagipun,banyak dah petanda-petanda kiamat dah muncul....

p/s : Maaf kalau entri saya kali ni terlampau sensitif sikit.^^,

Reactions:

2 comments:

  1. @Eryatihehe....saya tak percaya pun la..:)
    Terima kasih kerana telah menjadi orang pertama yang komen di blog saya :)))

    ReplyDelete

 
biz.