Monday, February 28, 2011

8 kelebihan tidak bercinta monyet



Assalamulaikum semua ! Korang suka tak new look blog saya ni ? Memang la nampak kolot sikit sebab saya guna template yang simple - simple je . Simple la senangkan ? Selain tu , saya dah buat banner tau ! Ha , ha . Suka tak , suka tak ? Kalau suka , 'kopi' kod kat sidebar ni dan letak kat blog korang . He , he . Main - main je la. Baiklah . Topik kita hari ni ialah kelebihan tidak bercinta monyet .

Kawan saya selalu cakap camni lepas dia kena clash , "Aku janji aku takkan bercinta lagi ! Aku nak concentrate kat pelajaran dulu ! ". Tapi bila dah jumpa laki hensem , terus lupakan janji diorang tadi tu ! Haish . Best ke main couple - couple ni? Hmm....korang tahu tak ada banyak kelebihan kalau korang tak bercinta monyet? Jom cekidaut...



  • Korang tak payah susah - susah nak serabutkan fikiran dengan memikirkan masalah pakwe , awek dan pesaing korang . 
  • No gosip ! Korang suka ke nama korang jadi topik gosip sekolah korang? Err...mungkin ada la gak sesetengah orang tu yang suka diri sendiri kena gosip . Tapi , kalau tak de gosip pasai korang , nama  mak bapak korang pun tak la tercalar . Korang tak dapat dosa , orang lain pun tak dapat dosa .
  • Bila syaitan berjaya menghasut korang , haish , habislah . Korang pun buatlah *tut tut* . So , janganlah bercinta kalau nak hindarkan diri daripada diturunkan bala oleh Allah . Orang sekeliling pun dapat bala jugak tau !
  • 9 bulan kemudian , lahirlah anak luar nikah . Pastu pergi buang kat tong sampah , sungai , jamban , baldi , tepi jalan . Kesimpulannya , korang dapat menghindarkan maksiat !
  • Jadi single best tau ! Korang tak ada musuh . Mana - mana je korang pergi , semua orang layan korang dengan baik .
  • Korang takkan buat kerja bodoh seperti membunuh diri jikalau korang tak bercinta .
  • Mencegah penyakit . Hmm...tak kisahlah apa - apa sakit atau penyakit pun . Sakit badan , sakit lidah , sakit hati , sakit angau , sakit mata , sakit HIV , sakit makan tak kenyang , sakit mandi tak basah , sakit susah tidur atau sakit buatan orang sekalipun !
  • Cinta itu penawar , cinta itu jugalah racun ! Korang boleh jadi lupa diri tau . Paling kemuncak , korang akan menderhakai kedua - dua ibu bapa korang semata - mata pasai cinta monyet hang tu . Kalau tak bercinta , kan best , korang memiliki masa depan yang lebih cerah !
So , itu sajalah . Ingatkan nak buat sampai sepuluh tapi kalau dah panjang sangat siapa lah yang nak baca kan ? Huhu . Apa - apa pun , tolong renung - renungkanlah perkara kat atas ni ye !

p/s : Ni last entri untuk minggu ni dan minggu depan kot . Saya nak exam !

Reactions:

2 comments:

  1. aliya...
    cm penceramah dah..!!!
    haish..!! :P

    ReplyDelete
  2. btol3 tp semuanya btol2 gak

    ReplyDelete

 
biz.